♥ Cara Mengubah Thumbnail Di YouTube ♥

Hai darlings ♥

How are you? Good?

Okay macik Pidah tk speking ompoteh hari ni. Ada tk yg baru berjinak-jinak dengan YouTube? Macik Pidah baru start suka suki dgn YouTube ni. Biasalah kan kalau baru memang banyak yg kena belajar lagi. Okay so hari ni sy nak tunjuk cara-cara mengubah thumbnail video korang.

.....................................................................................................................................


1. Step Pertama ♣
 * Pastikan korang sudah "Sign In" akaun Youtube korang.
First step, click bulat-bulat kecik yang ada gambar korang tu. Yang atas sebelah kanan tu. Lepas tu click  "Creator Studio".





2. Step Kedua ♣
Keluar lah macam ni nanti. Pilih video yg korang mau edit. Click "Edit"





3. Step Ketiga ♣
Click "Custom Thumbnail"





4. Step Keempat ♣
Keluar lah windows kecik ni. Korang pilih lah gambar yg korang nk jadikan thumbnail video korang. Click ja gambar. Lepas tu "Open"




5. Step Kelima ♣
Dah selesai semua, click "Save Changes" lepas tu tunggu. Kadan-kadang lambat upload gambar tu.




6. Last Step ♣
Agak-agak dah 1 ~ 2 minit. Click "Dashboard" anddd taraaaaaa!! Siap pun. hehehhe.




♣ Senang kan step-step ni. Selamat mencuba gais!! Kalau takda "custom thumbnail" bagitau. Nanti macik Pidah ajarkan. ☻ bai.

Comments

Popular posts from this blog

♥ K Doll Beauty Skincare ♥

Easy Copper Smokey Makeup Tutorial (great for monolid)