♥ K Doll Beauty Skincare ♥

Assalamualaikum ladies!

Hari ni, sy mau cerita ni produk baru. Baru cuba ni selama 6 hari.




♣ Kdoll ni produk buatan Malaysia.
♣ 1 set ada 4 jenis produk dalam ni : Pencuci muka, toner, day cream & night cream.
♣ Harga 1 set : RM70SM // RM80SS (inc postage)
♣ Boleh cuci-cuci mata tengok testimoni di insta @rafydahbeautihouse (ig sy)

♠ Bismillahirahmanirahim (baca bismillah sebelum start cerita hahaha)

Dulu memang x terfikir mau try produk ni, tapi muka sy kusam, lesu, nampak letih, x bermaya. dengan parut segala. So, why not kan. try produk local.

Lagipun sy mau ambil konsep #sayajualsayapakai. why? lebih mudah mau berniaga kalau pakai konsep ni. Kebetulan pula sy jenis yg suka try2 produk baru.







 So far, selama 6 hari pakai produk ni,memang dpt rasa perbezaan dikulit muka sy. Gambar bawah ni sehari sebelum start pakai kdoll.






Korang boleh tengok gambar terbaru sy selepas seminggu pakai kdoll di insta sy @rafyydah.
Kalau pakai day or night cream memang rasa muka tu tegang ja. Lembut, gebu. Sy kurang minat mau pakai sabun pencuci muka yg jenis mmmm org sabah cakap sabun batu (sorry, xtau org semenanjung panggil apa jenis sabun yg beku , maksud aku yg bukan cecair) kenapa sy x minat atau x suka? sebab selalunya muka sy jadi kering. Memang first tu mcm xmau cuba sabun dia tapi lepas pakai tu, muka sy x kering pun. balance lah. xkering xjuga brminyak. syok gila babe. xrugi aku cuba. muka pun makin cerah. bekas jerawat tu mungkin ambil masa yg lambat sikit lah utk pudar/hilang. sokay, yg penting sabar. hehehehe.

kalau korang pun ada masalah kulit kusam ka, berjerawat ka, jeragat ka. Try lah produk ni. X rugi. Banyak testimoni yg positif. Tapi perlu ingat juga ya, setiap manusia kulit muka berlain2. Ada yg sensitif, ada yg ok ja. Tapi pa2 pun, x salah kita berusaha jaga kulit muka kita. Yg penting baca bismillah & selawat byk waktu pakai2 produk tu. InshaAllah berkesan. hehe.

Saya update lagi nanti lepas sebulan pakai produk ni. :) Dialu-alukan utk follow ig sy @rafyydah utk tau perkembangan2. haha. atau follow ig @rafydahbeautihouse :)

Sorry kalau kurang faham dgn bahasa sy. Saya memang brcakap style selekeh. hahhaha. k lah. bai girls.

Comments

  1. thu tak knp lps pakai kdoll ni, naik jerawat kecil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai ♥
      Salah 1 penyebab tu ialah, sis mungkin ada campur dengan produk2 lain. contohnya face mask. :)

      Delete
  2. thu tak knp lps pakai kdoll ni, naik jerawat kecil?

    ReplyDelete
  3. dah xbrani try product2 muka huhu skarang saya pakai bio essence

    ReplyDelete
  4. saya pakai kdoll mula mula okay tapi ada jerawat kecil naik juga . kejap kecut kejap naik . saya takde pakai produk lain

    ReplyDelete
  5. Kdoll okay tk? Ada kesan smpingan tk?

    ReplyDelete
  6. Kdoll okay tk? Ada kesan smpingan tk?

    ReplyDelete
  7. Biasalah kalau naik jerawat sikit. Jerawat normal. Yg tak naik langsung tu pelik, yg glowing semacam tu pun pelik

    ReplyDelete
  8. Rasa macam nak cuba k doll ni tapi takut...

    ReplyDelete
  9. Saya pakai kdoll dh dlam 2 mnggu mcmtu. Why muka naik jerawat kecil eh ?

    ReplyDelete
  10. di mana mau beli ni kalau d kk a? malas mau ygg postage2..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Easy Copper Smokey Makeup Tutorial (great for monolid)

♥ Cara Mengubah Thumbnail Di YouTube ♥